ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Σάββατο 11 6 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

Εμείς οι εκπρόσωποι Πατριωτικών-Δημοκρατικών Οργανώσεων και οι Έλληνες Πατριώτες που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011, με τη σκέψη μας στον αγώνα του Λαού μας για Ελευθερία και Δημοκρατία,  αφού συζητήσαμε την υφιστάμενη κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες ελληνικών πόλεων, καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα:

–       Χαιρετίζουμε τις Λαϊκές κινητοποιήσεις και καλούμε όλον τον Λαό να τις ενισχύσει με την παρουσία του.

–       Καλούμε τον Λαό, να παραμένει στο Σύνταγμα και στις πλατείες των πόλεων, με κεντρικό στόχο την απομάκρυνση της κυβέρνησης από την εξουσία.

–       Θεωρούμε  αυτονόητη  την προστασία του Λαού και των κινητοποιήσεών του από οποιαδήποτε κακοπροαίρετη αλλά και ανεξέλεγκτη ενέργεια, η οποία μπορεί να δώσει αφορμή στο σύστημα να χρησιμοποιήσει βία.

–       Καλούμε τον Λαό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να επεμβαίνει άμεσα σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνει προσπάθεια καταστροφής ή κλοπής ιδιωτικής ή δημόσιας περιουσίας, χρήση βίας προς κάθε κατεύθυνση και φυσικά σε περιπτώσεις ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα.

–       Εκτιμούμε πως δεν θα πρέπει να προβάλλονται, σε αυτήν την κρίσιμη φάση, οργανώσεις ή σύμβολα που εκφράζουν τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές μας ιδιαιτερότητες ή διαφορές. Οφείλουμε να δίνουμε έμφαση στα συνθήματα κατά του Μνημονίου, της Νέας Τάξης, της Παγκοσμιοποίησης και της κυοφορούμενης Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Η ελληνική σημαία, κοινό σύμβολο όλων των Ελλήνων, σύμβολο Ελευθερίας, Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης, είναι το διαχρονικό εκείνο σύμβολο, που συνενώνει όλους τους Έλληνες και συμπυκνώνει το αληθινό πνεύμα των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα διευκρινίζουμε πως:

–       Η περιφρούρηση της Πλατείας Συντάγματος είναι υπόθεση όλων μας.

–       Συγκροτούμε Επιτροπή περιφρούρησης, ανοιχτή σε κάθε εκπρόσωπο Οργάνωσης ή Κινήματος και σε κάθε Έλληνα πολίτη, που συμμετέχει στην Πλατεία Συντάγματος.

–       Δεν υφίσταται και δεν αναγνωρίζεται μέσα στην Επιτροπή περιφρούρησης «πρωτοκαθεδρία» σε καμία Οργάνωση ή Κίνημα, από την μικρότερη έως την μεγαλύτερη. Είμαστε όλοι ισότιμοι, όπως και ο όποιος πολίτης συμμετέχει σε αυτήν.

–       Η αρχή της ομοφωνίας αποτελεί τον πυρήνα  των δημοκρατικών διαδικασιών των συσκέψεών μας.

Καλούμε τέλος όλους τους Έλληνες να πάρουν την υπόθεση της Πατρίδας στα χέρια τους, με αποφασιστικότητα και συστράτευση, για να βάλουν οριστικό φρένο στα επικίνδυνα αδιέξοδα που δημιούργησε η κυβέρνηση, παραδίδοντας σε κέντρα εξουσίας έξω από τα εθνικά σύνορα τη Λαϊκή εντολή.

Η κυβέρνηση αυτή απέσπασε την ψήφο του ελληνικού λαού, εξαπατώντας τον. Παράλληλα, παραβίασε κάθε συνταγματική νομιμότητα, εκχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα του Λαού σε Τρόϊκα, ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους.

Η κυβέρνηση παραβίασε τους Νόμους και το Σύνταγμα και η τήρησή του πλέον,

 «επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». (Άρθρο 120 Παράγραφος 4 του Συντάγματος).

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Advertisements
 1. Ειμαι ακομματιστος που παω καθε μερα συνταγμα.Εχω μια ερωτηση.Την χρυση Αυγη την θεωρειτε πατριωτικη οργανωση που θα μπορουσε να ειναι στην περιφρουρηση;

  • α) Εσύ θεωρείς τη Χρυσή Αυγή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ οργάνωση; Πιστεύεις οτι η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται σαν τέτοια; Προφανώς η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι αρνητική, επομένως το ερώτημά σου είναι άτοπο.

   β) Παραπέρα, το ερώτημά σου είναι διπλά άτοπο, δεδομένου ότι η Χρυσή Αυγή ούτε συμμετέχει, ούτε υποστηρίζει τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Αντίθετα, τις καταγγέλλει σαν υποκινούμενες από κάποιον εννενηκοντούτη Γαλλοεβραίο συγγραφέα, του οποίου βέβαια την ύπαρξη ουδείς εκτός της Χρυσής Αυγής εγνώριζε μέχρι χτες (εκτός, ίσως, της μητρός του εν λόγω συγγραφέως), ιδιαίτερα οι εκαντοντάδες χιλιάδων που έχουν περάσει από το σύνταγμα. Είναι αυτονόητο λοιπόν οτι η Χρυσή Αυγή, ακόμη και αν την ήθελαν οι πατριωτικές δημοκρατικές οργανώσεις και οι ανεξάρτητοι δημοκράτες πατριώτες, δεν θα ήταν διαθέσιμη για την περιφρούρηση.

   Γενικά, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου οτι τις περισσότερες φορές που ακούς για Χρυσή Αυγή, πρόκειται απλά για το φερετζέ των σύγχρονων επιδοτούμενων φασιστών με προοδευτικό μανδύα. Για παράδειγμα, οι κύριοι αυτοί οι οποίοι, σαν πιστά σκυλιά της καταρρέουσας παγκοσμιοποίησης, βγάζουν καντήλες κάθε φορά που βλέπουν ελληνικές σημαίες ή ακούνε – φρίκη – τον εθνικό ύμνο της χώρας μας, και οι οποίοι βέβαια κάθε φορά που ακούνε το όνομα του Κολοκοτρώνη ή του Βελουχιώτη ψάχνουν για την πλεξούδα με τα σκόρδα για να ξορκίσουν το κακό, διαδίδουν οτι οι εκατοντάδες πολίτες που διαδηλώνουν στο πάνω μέρος της πλατείας κρατώντας ελληνικές σημαίες – όπως και οι χιλιάδες που τραγουδάνε με κάθε ευκαιρία τον εθνικό ύμνο – είναι χρυσαυγίτες. Τόσοι χρυσαυγίτες όμως δεν υπάρχουν, εκτός ίσως στα όνειρα των αδρά επιδοτούμενων από τα διεθνή και ντόπια νεοφασιστικά κέντρα «αντιφασιστών».

  • Να υπερθεματίσω για να ξεκαθαρίσω:

   Ελληνική Σημαία και Εθνικός Υμνος συγχέονται ή και-ακόμα χειρότερα- ταυτίζονται με τήν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μόνο όταν είναι μειωμένη η ευγνωμοσύνη κάποιου για τους αιματηρούς αγώνες περασμένων γενεών για την δική μας ελευθερία.
   Οταν αυτή η προπαίδεια δεν είναι αυτονόητη ,τότε η ελευθερία ανάγεται σέ άγνωστη διάσταση και τα σύμβολα δεν συμπυκνώνουν πνευματικά νοήματα αλλά συνθήματα .

 2. Mαρίνος Αντύπας

  Aναζητείστε τό βιβλιαράκι τού Στεφανί Χέσσελ (Stephanie Hessel) «Αγανακτείστε» στά ελληνικά βιβλιοπωλεία. Είναι ήδη μετεφρασμένο καί κυκλοφορεί από τήν 2η κι όλας μέρα τού κινήματος τών «Αγανακτισμένων». Αυτό βέβαια σέ καμμία περίπτωση δέν σημαίνει ότι δέν πρέπει ο λαός νά κατεβή στούς δρόμους. όμως καλόν είναι νά γνωρίζετε τί σάς γίνεται. Καί νά συλλογάσθε ελεύθερα καί δίχως αγκυλώσεις.
  Μαρίνος

 3. Θα ήθελα μία διευκρίνιση σχετικά με τις έννοιες «Έλληνας πολίτης» και «Ελληνικός λαός». Αναφέρεστε σε όσους έχουν ελληνική υπηκοότητα, ελληνική ιθαγένεια ή σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας;

  Επίσης, με ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα σε πρακτικό επίπεδο; Θα τηρηθούν κατάλογοι αυτών που ψηφίζουν, ώστε να έχει εγκυρότητα η ψήφος ή πρόκειται για μία διαδικασία συμβολικού χαρακτήρα;
  Ευχαριστώ.

 4. Συνεπικουρώ τον Αντύπα και επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτε παραπάνω απο αυτό που «είναι». Επίσης ο S.H είναι και πράκτορας τις BCRA του παραρτήματος ουσιαστικά της σια στην Γαλλία μπορείτε να βρείτε εύκολα το βιογραφικό του στο διαδίκτυο.

  Ξαναλέω αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βγαίνουμε στις πλατείες (τουναντίον), αλλά πραγματικά τι έχει αλλάξει (προς το καλύτερο) με όλες αυτές τις ειρηνικές (είμαι εναντίον της βίας ειδικότερα εκεί που δεν ταιριάζει) διαμαρτυρίες. Στην πραγματικότητα οι μόνες αλλαγές είναι προς το χειρότερο. Πόσο θα βοηθήσουν οι υπογραφές μας; (βάζω και την δική μου). Σκεφτείτε το και’γω θα είμαι μαζί σας στον Αγώνα! Επίσης οι χρυσαυγίτες πραγματικά δεν είναι άξιοι του λόγου…αλλά θα πρέπει να λογοδοτήσουν όταν θα έρθει ο καιρός. Όποιος με οποιοδήποτε τρόπο μας διχάζει οφείλουμε να τον εξοστρακίζουμε. Χρειαζόμαστε καλύτερη ενημέρωση, πολλοί απο τους συμπατριώτες μας έχουν άγνοια του τι συμβαίνει και πάνω απο όλα επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι!

  ΕΥ ΠΡΑΤΤΩΜΕΝ

 5. Alfonious ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ!
  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΝΟΜΙΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΤΛ.

  ΑΣ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΧΙΛΙΕΣ ΜΕΡΙΕΣ ΜΕΣΩ Μ.Κ.Ο ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.
  ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ , ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΟΡΑΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑ ΠΡΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΘΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΗ-ΜΟ-ΚΡΑ-ΤΙΑΣ ΣΑΣ!

 6. πολίτης αυτής της χώρας

  Τι προβοκατόρικη ερώτηση είναι αυτή; Θα αρχίσουμε τώρα να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το πώς ορίζονται ακριβώς οι Έλληνες πολίτες; Δε σού φτάνει που καταστρέφεται η Ελλάδα; Ή μήπως νομίζεις ότι μια κατεστραμμένη Ελλάδα θα μπορεί να βοηθήσει τους δύστυχους του πλανήτη;

 7. H XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΗΜΑ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ,ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ…

 8. Καταρχάς,

  η χρυσή αυγή είναι ένα εθνικοσοσιαλιστικό, αντιδημοκρατικό και με βρώμικες τακτικές εκ των έσω κόμμα (μιλάω πάντα για την ηγεσία του) και πολλά από τα μέλη της επικαλούνται τον πατριωτισμό για τις ανεξέλεγκτες τάσεις βίας και χουλιγκανισμού που διαθέτουν. Παρόλα αυτά για να λέμε και την αλήθεια Κώστα δεν έχει σήμα την σβάστικα, αλλά τον μαίανδρο(την αρχαιοελληνική Γκρέκα). Παρά ταύτα, αν εξαιρέσεις ένα κείμενο που λέει τι είναι και τι ρόλο βαράνε συν άλλο ένα με τις θέσεις τους που ουσιαστικά δεν αναφέρει πως θα γίνουν όλα αυτά, προτάσεις για μια «Ελλάδα ελεύθερη και ισχυρή» που λένε δεν έχουν. Ακόμη και στα έντυπα τους δεν λένε κάτι χρήσιμο, μόνο νοσταλγούν τις μνήμες του Βερολίνου, ονειρεύονται τον Χίτλερ της Ελλάδας σε έντυπο τους που διάβασα για πρώτη φορά το 1999, ιδεολογικά συγχυσμένοι μιας και μέχρι μια περίοδο έβριζαν τον Ι. Μεταξά και τώρα τον λιβανίζουν περισσότερο και από πραγματικά μεγάλες αγνές πατριωτικές μορφές πχ Βελεστινλής, Καποδίστριας, Κολοκοτρώνης και άλλους, είναι ένα προβοκατόρικο κίνημα μιας και πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις, λεκτικές και μη, ακόμη και σε «συναγωνιστές τους» αλλά και απλούς πατριώτες( βλ. Ελληνικό Μέτωπο-Βορίδης, Δράσις ΚΕΣ, Αυτόνομοι κλπ), ενώ φυσικά δεν λείπουν και οι «περίεργες» τακτικές μιας και κανένα ιδρυτικό του μέλος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως είναι ο Φύρερ τους δεν παρέμεινε στην οργάνωση τους και πολλοί κατά την αποχώρηση τους άφησαν αιχμές για την ηγεσία… Είναι δυνατόν λοιπόν να πιστεύει κανείς πως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας και συμπόρευσης με ένα τέτοιο «κόμμα»;

  antdhmokraths: Για ψάξε καλύτερα να μάθεις αν η Χρυσή Αυγή έχει επιδοτηθεί από κάποιους, πότε και με πόσο χρηματικό ποσό και φυσικά για ποιον λόγο. Γιατί κατά δήλωση τους πριν τις εκλογές που πήραν 23.000 ψήφους(αν θυμάμαι καλά ευρωεκλογές) λέγανε πως στα ταμεία της οργάνωσης δεν υπάρχουν πάνω από 250-300 ευρώ το μήνα από εισφορές μελών . Και σε ρωτάω εγώ ,Βγάλε τα ενοίκια, ρεύμα, νερά, τηλέφωνα-ίντερνετ,ασφάλειες που είναι τα βασικά και είναι πάνω από 1.500 ευρώ μηνιαίως, συν έξοδα για περιοδικά, εφημερίδες, πανό, σημαίες, μαγαζιά με μπλουζάκια, σηματάκια σκατουλάκια (που τα έσοδα είναι ελάχιστα) πως μπορεί να επιβιώσει ένα πολιτικό κόμμα και να κατεβαίνει συνεχόμενες απανωτές φορές στις εκλογές που χρειάζονται τρελά χρήματα, να κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και εξωτερικό, να διοργανώνει ομιλίες σε ακριβές αίθουσες, και όλα αυτά με τον αρχηγό τους να δηλώνει πως είναι μαθηματικός και διδάσκει απλά ιδιαίτερα μαθήματα(πόσα να βγάζει πια;),και να έχει οικογένεια και παιδιά και να τα συντηρεί; Ποιος τα δίνει τα λεφτά για την επιβίωση της οργάνωσης; Η κεντρική επιτροπή μήπως; Επίσης καλέ μου φίλε ψάξε να μας πεις γιατί κλαίγεται ο Μιχαλολιάκος όλη μέρα -κάθε μέρα μέσα από το blog της χρυσής αυγής για τον Καρατζαφέρη και το τηλε-κόμμα του; Ειδικά το τελευταίο μοιάζει πολύ ενδιαφέρον και για τον Μιχαλολιάκο και για κάποιους συντρόφους του χρυσαυγίτες που ήταν στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ την στιγμή που ο Κωλοτούμπας έλεγε να κόψουν το κεφάλι του Ανδρουτσόπουλου(καταδικασμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας) υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής που τυπικά τον στήριζαν. Αυτή είναι η τιμή και η αλληλεγγύη τους; Δεν θα πάρουμε φίλε. Φασισμούς και παρελθοντόκαβλους χορτάσαμε.

  Θέλουμε την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα που επιμένει, την Ελλάδα που αντιστέκεται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: