Από το πρωί σήμερα, ξεκίνησε στο Σύνταγμα, το Δημοψήφισμα με πρόταση, διάλυση της Βουλής και Σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ιστολόγιο: symmaxiaellada.wordpress.com

Ηλ. Δ/ση: symmaxiaellada@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/pages/ΣΥΜΜΑΧΙΑΓΙΑΤΗΝΕΛΛΑΔΑ/196706563713798

Τηλ. Επικοινωνίας: 2103233582 

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, ξεκίνησε από το πρωί σήμερα στο Σύνταγμα, το προγραμματισθέν από τη Συμμαχία για την Ελλάδα Δημοψήφισμα, με πρόταση τη διάλυση της Βουλής και τη Σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. 

Στο Δημοψήφισμα το οποίο θα κρατήσει για μια εβδομάδα τουλάχιστον, έχουν προσεχθεί όλες οι λεπτομέρειες οι οποίες διασφαλίζουν την εγκυρότητα του. 

Συγκεκριμένα:

 1. Ο κάθε ψηφοφόρος, καταγράφει μόνος του τα στοιχεία του στους εκλογικούς καταλόγους οι οποίοι είναι αριθμημένοι σε βιβλία των 550 ψηφοφόρων έκαστο
 2. Η ψηφοφορία γίνεται  με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του ψηφοφόρου ή άλλου εγγράφου απόδειξης της ταυτοπροσωπίας του. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ταυτότητα, καταγράφονται άλλα στοιχεία (όπως τηλέφωνο, δ/νση κλπ), έτσι ώστε να αποφευχθεί η διπλοψηφία.
 3. Ο κάθε ψηφοφόρος παραλαμβάνει δύο ψηφοδέλτια, εκ των οποίων στο ένα, χρώματος πορτοκαλί,  αναγράφεται «ΝΑΙ. Το πολιτικό σύστημα με εκφράζει», ενώ στο άλλο, χρώματος θαλασσί, αναγράφεται: «ΟΧΙ. Δεν αναγνωρίζω καμία πράξη του πολιτικού συστήματος (Χρέος, δανειακές συμβάσεις, Μνημόνιο 1 & 2). Ζητώ διάλυση της Βουλής και σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης».  
 4. Οι κάλπες είναι σφραγισμένες με ταινία σφράγισης αλλά και με κορδέλα η οποία είναι σφραγισμένη σε 2 σημεία, έτσι ώστε να αποκλειστεί η οποιαδήποτε περίπτωση παραβίασής της.

Να προσθέσουμε εδώ πως οι κάλπες θα ανοιχθούν με το πέρας της ψηφοφορίας, οπότε και θα γίνει το σχετικό πρωτόκολλο το οποίο θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αίτημα τη διάλυση της Βουλής και τη Σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης στη Βουλή. Μια Εθνοσυνέλευση, στην οποία θα αποφασισθεί το νέο Σύνταγμα της χώρας, με τον σαφή προσανατολισμό την τιμωρία των ενόχων, την κατάργηση όλων των προνομίων των πολιτικών, το πέρασμα της εξουσίας στην κοινωνία (Παλλαϊκή Άμυνα, Ορκωτά Δικαστήρια Λαϊκών Ενόρκων, απλή αναλογική, ασυμβίβαστο βουλευτή με την διαχείριση εξουσίας, ανακλητότητα του βουλευτή μέσα από Συνελεύσεις κλπ συνταγματικές ρυθμίσεις, διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας). Παράλληλα, μέσα από τις διαδικασίες της Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, στόχος είναι να προκύψει και μια νέα ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, η οποία θα κληθεί να καταργήσει τις πράξεις του παλαιού πολιτικού κατεστημένου, τις σχετιζόμενες με το χρέος, τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια 1 & 2, να προστατεύσει την περιουσία του ελληνικού Λαού και φυσικά να αναδιανέμει το εισόδημα υπέρ των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων.

Καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες να προσέλθουν στη Δημοκρατικότατη αυτή έκφραση βούλησης του Λαού μας, για να αποφασίσουμε όλοι μαζί και από κοινού, για την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα για την οποία έδωσαν τη ζωή τους, γενιές και γενιές αγωνιστών, είτε στους εθνικοαπαλευθερωτικούς, είτε στους κοινωνικούς αγώνες.

Advertisements

Posted on Ιουνίου 26, 2011, in Δελτία τύπου. Bookmark the permalink. 10 Σχόλια.

 1. Όσοι ζουν σε άλλες πόλεις, πώς μπορούν να ψηφίσουν;

  • ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ .Η ΣΕΛΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΑΚΟΜΗ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ .symmaxiaellada.wordpress.com

 2. Καλησπέρα, θέλουμε να ξέρουμε αν και πότε θα γίνουν ίδια δημοψηφίσματα σε άλλες πόλεις. Εγώ θα έρθω Αθήνα να ψηφίσω, αλλά σαφώς δε μπορούνε να το κάνουνε όλο αυτό, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο τεράστιο αριθμό ανθρώπων που θέλουν να πέσει η Βουλή. Ποιος διοργανώνει το δημοψήφισμα και τι βλέψεις υπάρχουν για την υπόλοιπη Ελλάδα;

  Ευχαριστώ.

  • ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ .ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ symmaxiaellada.wordpress.com .ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.. ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ .

 3. 1. Φαντάζομαι αν ξεπεραστούν τα 5.000.000 ψήφοι θα έχει νόημα η ψηφοφορία ε; Αλλιώς μοιάζει με ανέκδοτο!

  2. Ποιός θα διαλύσει την βουλή (άρα επίσημα το κράτος), και ποίος θα συγκαλέσει την «Σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης»; Ονόματα;… Ή το κάνατε έτσι βουρ: Πήραμε τα «όπλα» και πάμε;;;

  3. Τι θα κάνει η Λαϊκή Συνταντική Εθνοσυνέλευση;… Εγώ θα έλεγα δημοψήφισμα στο: «Η Κυβέρνηση δεν με εκφράζει, θέλω εκλογές»…

  4. Ποιός/οι αποφάσισαν γι’ αυτό το ερώτημα; Τι αρμοδιότητα έχουν; Τι πολιτικές θέσεις έχουν;

  5. Πέρα από ταυτότητα, να ζητάτε να σημειώνουν και πόσο καιρό έχει που ασχολείται ο καθένας με την βουλή (αν βλέπει το κανάλι της βουλής, αν έχει διαβάσει κάποια Πρακτικά, αν έχει διαβάσει κανένα νομοσχέδιο).. Το να ρωτάμε κάποιον, αν θέλει να διαλυθεί η βουλή, χωρίς αυτός ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, είναι ΑΝ ΟΧΙ ΑΝΟΗΤΟ, ΥΠΟΠΤΟ!…

  Αντί να καλείτε τον κόσμο να ασχοληθεί με την βουλή – για να μάθει αν θέλει ή όχι να διαλυθεί, εσείς τον καλείτε να την διαλύσει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ Μ’ ΑΥΤΗ;… (άλλο η ενασχόληση με την Βουλή, και άλλο με τα ΜΜΕ)… Συγνώμη… Αλλά η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με ερώτημα την κατάλυση του κράτους μας – και του συντάγματος μας – εμένα με βρίσκει εναντίων…

  Εγώ είμαι υπερ την προτροπής ΓΙΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ.. Όχι με την ΔΙΑΛΥΣΗ, χωρίς καμία προσωπική ενημέρωση / ενασχόληση!.. Γιατί η ΔΙΑΛΥΣΗ και ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ είναι το ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΥΣΙΟ. Η Ενημέρωση, η Ενασχόληση, η Αναζήτηση της αλήθειας και ο αγώνας για συνεχόμενη Συμμετοχή στα κοινά ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ!

  • ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΦΗΦΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ .ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ .ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ .ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ.ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ .ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ..

 4. Κώστας Μαυροειδής

  Area51gr

  Πιστεύεις ότι υπάρχει Έλληνας που δε γνωρίζει τι συμβαίνει με τη βουλή;
  Πιστεύεις ότι υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι οι βουλευτές κάνουν καλά τη δουλειά τους;
  Πιστεύεις ότι οι εκλογές θα λύσουν το πρόβλημα μας;
  Δεν πιστεύεις ότι το τρέχον πολιτικό σύστημα που ευνοεί την κομματοκρατία είναι σαθρό και πρέπει να αλλάξει; Και αυτό μπορεί να γίνει με Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
  Δηλαδή πιστεύεις ότι υπάρχει κόμμα με το τρέχον σύστημα που θα αλλάξει όλα τα δεινά και θέλεις εκλογές;
  Γνωρίζεις τι συμβαίνει και έξω από τη βουλή και ότι οι 300 Έλληνες ζητούν δημοψήφισμα (το τυπικό, αυτό που αναφέρει το σύνταγμα στο άρθρο 44), σε συγκεκριμένα ζητήματα, από τις 22 Μαϊου και κανένα πολιτικό αυτί δεν έχει ιδρώσει;
  Αφού δεν προτείνει το υπουργικό συμβούλιο το δημοψήφισμα, πολύ καλά κάνουμε και το διενεργούμε εμείς, λαϊκά, με ερώτηση που χτυπάει τη ρίζα του προβλήματος.
  Αν δε σε εκφράζει το ερώτημα απλά μη συμμετέχεις.

  Σε παρέες που συζητούν πολιτικά και έχουν αναζητήσεις πέφτουν ιδέες. Όταν μια ιδέα καλύπτει όλους τις παρέας και εφόσον υπάρχει βούληση δράσης όλης της παρέας, ενημερώνουν φίλους και γνωστούς που συμφωνούν και την πραγματοποιούν.
  Έτσι αποφασίστηκε το ερώτημα.

  Καλό είναι να είμαστε υποψιασμένοι, αλλά πρέπει να έχουμε και προσωπική κρίση, να είμαστε αποφασιστικοί, να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας και να μην ψειρίζουμε υπερβολικά.

  Για να είσαι εδώ σημαίνει ότι έχεις αναζητήσεις και αυτό είναι πολύ καλό. Λειτούργησε με την παρέα σου με τον ανωτέρω τρόπο, ως προς το πως μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξει η, σαφώς, άρρωστη πολιτική κατάσταση. Είμαι σίγουρος ότι κάτι πολύ καλό θα βγει και να ξέρεις ότι αν με εκφράζει πολύ πολύ γρήγορα θα αποφασίσω να το στηρίξω εθελοντικά.

  Κάπως έτσι προσφέρω την εθελοντική μου υπηρεσία στην παρούσα προσπάθεια. Ούτε δική μου ιδέα ήταν αλλά ούτε μέλος της αρχικής παρέας ήμουν. Απλά συμφωνώ και συμμετέχω ενεργά.

  Καλή τύχη και καλο αγώνα ο καθένας από το μετερίζι του.

 5. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ, ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ :
  α.ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΚΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΡΧΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ; (ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ)
  β.ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΟΣΩΝ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ; (ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ 1974)
  γ.ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ;
  δ. ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΕΦΤΕΙ, ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΠΟ «ΦΙΛΟΥΣ» ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;

 6. Αγαπητέ Λεόντιε, κατ’αρχήν κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.

  Πάραυτα, εξαρτάται από το πόσο έχει αντιληφθεί ο καθένας μας ότι έχει καταλυθεί η δημοκρατία και ότι η Ελλάδα τελεί υπό κατοχή και σε ποιο βαθμό μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό ή όχι.

  Οι απαντήσεις όπως τις αντιλαμβάνομαι:

  α. Ο Ελληνικός Στρατός και η Ελληνική Αστυνομία ίσως; Ή η αποστολή τους είναι να καταστέλλουν μόνο Έλληνες «ελεύθερους» πολίτες;
  β. Υπάρχει κάτι χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος πολιτικός από την εσχάτη προδοσία; Επειδή εγώ πλέον έτσι το νιώθω.
  γ. Ο λαός;
  δ. Πιστεύω πολλοί. Έχει όμως κάποιος σκεφτεί, τι μας έρχεται όλο το επόμενο διάστημα αν αφήσουμε τα πράγματα να συνεχίσουν το δρόμο που έχουν πάρει;

  Είναι θέμα προσωπικό του καθενός μας, το πού θέτει την κόκκινη γραμμή του, όσον αφορά την ανοχή του στα δεινά που του επιβάλλει ένα φθαρμένο, έξωθεν καθοδηγούμενο, πολιτικό σύστημα.

  Για αυτό το λόγο, τι πιο δημοκρατικό από ένα δημοψήφισμα ώστε να δούμε τι θέλουν οι περισσότεροι και να το σεβαστούμε.

  Αν επικρατήσει ο φόβος ή τυχόν οι περισσότεροι συμπατριώτες μας δεν έχουν πρόβλημα με την τρέχουσα κατάσταση, θα το σεβαστώ απολύτως.

  Και, βεβαίως, θα μετακομίσω στο εξωτερικό.

  Χαιρετώ

 7. Τὸ χάραμα ἐπῆρα τοῦ Ἥλου τὸ δρόμο,
  κρεμώντας τὴ λύρα τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,
  κρεμώντας τὴ λύρα τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,
  κι ἀπ᾿ ὅπου χαράζει ὡς ὅπου βυθά.

  Παράμερα στέκει ὁ ἀντρας, καί κλαίει,
  ἀργὰ τὸ τουφέκι σηκώνει, καὶ λέει:
  Σὲ τοῦτο τὸ χέρι τι κανεὶς ἐσύ.
  Ὁ ἐχθρός μου τὸ ξέρει πώς μοῦ εἶσαι βαρύ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: